Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σπάμε τη σιωπή, συμμετέχουμε μαζικά


Η χτεσινή ημέρα ήταν μία σημαντική ημέρα για την πόλη μας.

Οι πολίτες των Χανίων καταδίκασαν έμπρακτα τη φασιστική δράση, όταν οι φασίστες της Ο.Ε.Χ. τόλμησαν να κάνουν δημόσια εμφάνιση σαν στρατιωτικό σώμα στους δρόμους των Χανίων.

Η διαδήλωση που οργανώθηκε αυθόρμητα από πολίτες τους απομόνωσε και έδειξε ότι ως κοινωνία διατηρούμε αντιφασιστικά χαρακτηριστικά και ξέρουμε να τα υπερασπιζόμαστε.

Αυτοί που το παίζουν νταήδες με μαχαίρια και σιδερογροθιές, απειλούσαν και έβριζαν, μέχρι που τελικά κατά τις 3 το βράδυ 7 από αυτούς συνελήφθησαν από την αστυνομία με βάση τις μηνυτήριες αναφορές διαδηλωτών.

Μετά από τρείς μήνες φασιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί και πολλών άλλων που δεν έχουν καταγραφεί, η αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση για να σπάσει ο τρόμος που προσπαθούν να επιβάλλουν τα φασιστοειδή.

Για την αντιμετώπιση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών όπως το επεισόδιο τελευταία με την επίθεση στην καθηγήτρια και τη χάραξη στο χέρι της του αγκυλωτού σταυρού, είναι αναγκαία και απαραίτητη η μαζική και ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε αντιφασιστικές δράσεις και, ειδικά στη σημερινή περίοδο κρίσης, στην πολιτική απόκρουση των ψευδών που έχουν ως κύριο αποδέκτη τους τη νεολαία.

Καλούμε το Χανιώτικο λαό, κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Χανίων για να μην επιστρέψουμε να συμβούν άλλες επιθέσεις, να μην επιτρέψουμε την εκκόλαψη ναζιστικών ιδεών στη νέα γενιά.



Όλοι στην αντιφασιστική πορεία τη Δευτέρα 15/03,

στις 6 το απόγευμα στη Χαλέπα (πλατεία Βενιζέλου).

Όλοι στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο


"Διαβάστε περισσότερα".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντιφασιστες εινα τα στελεχη του Συριζα?
ΑΝΤΕ ΡΕ........

οι επιδοτουμενοι του SOROS



Π.Α.
πρωην συνασπιστης

zone είπε...

Nταξυ ρε μεγαλε αυτοι δεν ειναι!!!
Αλλα εσυ που εφυγες απο δαυτους γιατι δεν μας λες ποιοι ειναι οι αντιφασιστες να βαλουμε και μεις ενα νεο πιατο στο τραπεζι.
Στο φιναλε σε αγωνες κουρσας πρεπει να καταβασεις το αμαξακι σου στα πιτς δεν νομιζεις!!!!!!!!!

ΑΔΕΡΦΙΑ είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΤΟ Π ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟΣ?

Unknown είπε...

Σωστηηη η Αδερφη.

"Don't"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...