Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς, στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν, για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια, το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.Το «Γάζα Ερχόμαστε» καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφησαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.



Το «Γάζα Ερχόμαστε», που προβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera, έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας, Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα ανέλαβε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης και ένα πλήθος συντελεστών - μελών της ομάδας του Εξάντα, όπως ο Γιάννης Παξεβάνης (μουσική), ο Γιάννης Μπιλήρης και η Άννα Πρόκου (μοντάζ) ο Γιάννης Αυγερόπουλος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας). Η παραγωγή έγινε από την Small Planet και την Αναστασία Σκουμπρή.

Το «Γάζα Ερχόμαστε» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου στο Ολύμπιον στις 22.30 και στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα, στις 17.00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Γάζα Ερχόμαστε» θα βρείτε στο αναλυτικό δελτίο τύπου στη διεύθυνση http://www.smallpla net.gr/el/ ntokimanter/ gaza-erxomaste. htm

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος, Γιάννης Καρυπίδης / Σενάριο: Νικόλας Ζηργάνος/ Έρευνα & οργάνωση θέματος: Nasim Alatras/ Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος/ Μοντάζ: Γιάννης Μπιλίρης, Άννα Πρόκου/ Ηχοληψία: Κώστας Καταληματίας/ Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης/ Γραφικά: Σάκης Παλπανάς/ Βοηθός Δημοσιογραφικής Παραγωγής: Αχιλλέας Κουρεμένος/ Συνεργαζόμενοι Δημοσιογράφοι: Πέτρος Γιώτης, Άγγελος Αθανασόπουλος/ Μια παραγωγή της Small Planet για το Al Jazeera Satellite Network © 2009
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...