Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Θυσία από τους εργαζόμενους ζητεί και ο Λ. Κύρκος

Την ανάγκη λήψης μέτρων που θα ανακουφίζουν τα φτωχότερα στρώματα εισηγήθηκε ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, καλώντας ταυτόχρονα
τους εργαζόμενους να κάνουν τους αναγκαίους συμβιβασμούς λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Κύρκος με αφορμή την έκδοση των τεσσάρων τελευταίων βιβλίων του, διοργάνωσε στην Αίγλη του Ζαππείου “κλειστή συνάντηση”, παρόντος του πρωθυπουργού, με επιλεκτικές προσκλήσεις, εξαιρώντας την ηγεσία του ΣΥΝ.

Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι “είναι η ώρα για ευρύτερες συναινέσεις πάνω σε αρχές για να πάει μπροστά ο τόπος” και σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία αλλά και με τη μη αξιοποίηση του πλούτου. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας τον "Λ. Κύρκο εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου και αταλάντευτο αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αριστεράς".

Ο Λ. Κύρκος κατέθεσε για πολλοστή φορά την πρότασή του για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις της δημοκρατικής αριστεράς υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη “θα μπορούσε να διασφαλίσει την ελληνική αναγέννηση”. Συμφώνησε με την προεκλογική θέση του κ. Παπανδρέου σε σχέση με το δίλημμα "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", συμπληρώνοντάς το με το "ανακατανομή-ανάπτυξη ή βουλιάζουμε".

Ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς έδωσε στη συνάντηση χαρακτήρα "κραυγής για την περιφρούση της ομαλότητας", μιλώντας για την ανάγκη "μεγάλων συμβιβασμών". "Πρέπει όλοι να αποδεχτούμε τις επιβαλλόμενες θυσίες μέσα σ' ένα σχέδιο που θα καταμερίζει τα βάρη, θα παίρνει υπόψη του ότι πλατιά λαϊκά στρώματα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ότι η δίκαιη κατανομή είναι η απόλυτη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος", είπε ο κ. Κύρκος.

Να σημειωθεί ότι Λεωνίδας Κύρκος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου “γιατί αυτό που υπάρχει μόνο γελιοποίηση της ένιαιας του ασύλου είναι και του κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας και ιδιαίτερα των σπουδαστών". Εισηγήθηκε "τη θέσπιση ενός πραγματικού ασύλου της διακίνησης ιδεών υπό την ευθύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με τη δημιουργία μεικτών ομάδων περιφρούσης(ενός είδους Hyde Park)". Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Φώτης Κουβέλης.

Στην εκδήλωση αν και προσκλήθηκαν δεν προσήλθαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός της ΝΔ (έστειλε ανθοδέσμη). Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, οι Υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και Μίμης Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης, ο γ.γ του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Σάκης Πεπονής, τα στελέχη του ΣΥΝ, Σπύρος Λυκούδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο σκηνοθέτης, Παντελής Βούλγαρης, οι πανεπιστημιακοί Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης, η εκδότρια της "Εστίας", Εύα Καραϊτίδου, οι επιχειρηματίες Θ. Παπαλεξόπουλος, Λ. Λαυρεντιάδης και Δ. Μελισανίδης.
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...