Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Δεν αρκεί μόνο η καταδίκη.

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε πολίτες, την φωτιά στο Στέκι μεταναστών από τις ακροδεξιές οργανώσεις που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας, τα Χανιά ξαναγίνονται τίτλος.
Η απόπειρα εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής, της ανεκτίμητης αξίας βιβλιοθήκης της, με Βυζαντινά, Αραβικά, Εβραϊκά και άλλα κείμενα, την Τρίτη 5/1, αποτελεί μία πράξη-συνέχεια των αντισημιτικών ιδανικών του χιτλερισμού και πρέπει να καταδικαστεί από την κοινωνία μας με τον πλέον απόλυτο τρόπο.
Δεν αρκεί, όμως, η αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη. Απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους φορείς της πόλης κάτω από τα συνθήματα "Φτάνει πιά" - "Ποτέ ξανά".
Τέλος, πρέπει να θυμηθούμε ότι όταν η αστυνομία «έψαχνε» τον χρυσαυγίτη Περίανδρο που διωκόταν για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Κουσουρή το 1998 και δεν τον εύρισκε, ο σημερινός υπουργός δήλωνε «δεν πιστεύω ότι έγινε από πρόθεση». Η διάψευση ήρθε από την απόρρητη έκθεση, συνταγμένη από την Αστυνομία, που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ το 2004, όπου αναφερόταν ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και με απλούς αστυνομικούς», και πως αυτές «οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία καθιστούν αδύνατη τη σύλληψη του Περίανδρου».
Αυτή η παλιά ιστορία φαίνεται σύγχρονη επειδή η ασυλία της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών ιδεών έκτοτε απλά μεγάλωσε και πήρε και άλλες μορφές Αυτό πληρώνουμε σήμερα με τις επιθέσεις των νεοναζί.
Πρέπει τώρα, ο παρακρατικός μηχανισμός που έχει στηθεί να διαλυθεί και αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακές αποτάξεις βασανιστών μόνο.
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...