Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Οι επιδοτήσεις σε όσους δεν έχουν προλάβει ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων_22-12

Παράταση για να δοθούν οι επιδοτήσεις όσων αγροτών δεν έχουν ακόμη ψηφιοποιήσει τα αγροτεμάχιά τους ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Χουντής

Ερώτηση με τη διαδικασία του επείγοντος κατέθεσε την Τρίτη 22/12/2009 στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ζητώντας να μην χάσουν τις επιδοτήσεις όσοι παραγωγοίδεν έχουν προλάβει να ψηφιοποιήσουν τα αγροτεμάχιά τους μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητεί να επανεξεταστεί η απόφαση της Ευρ. Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία πρέπει μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010 να ψηφιοποιηθούν και να ελεγχθούν τα αγροτεμάχια αλλιώς δεν θα λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για το 2009 όσο αγροτεμάχια δεν έχουν προλάβει να ψηφιοποιηθούν.

Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής αφού σημειώνει ότι η απόφαση της Επιτροπής εξαντλεί κάθε έννοια αυστηρότητας σε μια περίοδο που η διαδικασία της ψηφιοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, αναγνωρίζει ότι για την καθυστέρηση υπάρχουν ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και συμπληρώνει ότι «είναι άδικο να πληρώσουν οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη και των οποίων των εισόδημα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης των τιμών παραγωγού, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας έχει μειωθεί δραματικά.»

Καταλήγοντας, στην ερώτησή του, καλεί την Κομισιόν «να υπάρξει εύλογη επιπλέον χρονική παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και οι έλεγχοι, αφού το έργο έχει ξεκινήσει και εκτελείται, προκειμένου να μη χάσουν οι Έλληνες παραγωγοί τις επιδοτήσεις του 2009».Το γραφείο Τύπου

της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...