Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η ξενοφοβική υστερία που μας κατακλύζει με αφορμή το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια φαίνεται πως έχει αποτελέσματα. Οι «υπερασπιστές του μεγαλείου του ελληνικού έθνους» έχουν αναλάβει δράση σε πολλά και διάφορα μέρη στην Ελλάδα: Τον Ιανουάριο ομάδα 50 ακροδεξιών επιτέθηκε σε αντιρατσιστική εκδήλωση στην Πανόρμου τραυματίζοντας σοβαράκατοίκους της περιοχής. Πριν μια εβδομάδα, στην Σπάρτη, μαθητές επιχείρησαν να κάψουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Πριν πέντε μέρες το νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης έγινε στα Χανιά, στη Χαλέπα από συμμορία που κυνήγησε με λοστούς και καδρόνια μετανάστες χτυπώντας τους και τελικά εκδιώκοντάς τους από το σπίτι που κατοικούσαν. Τόσο προκλητικοί ήταν οι παλικαράδες, που κυνήγησαν τους τρομοκρατημένους ανθρώπους ακόμα και στο σπίτι γείτονα, που μπήκαν οι μετανάστες για να βρουν καταφύγιο. Το γεγονός έγινε γνωστό στην Αστυνομία.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η επίθεση που δέχτηκε καθηγήτρια στην ίδια περιοχή από φασίστες κουκουλοφόρους, οι οποίοι χάραξαν με ξυράφι την σβάστικα στο χέρι της.

Καλούμε κάθε πολίτη να αντισταθεί σ’ αυτά τα φαινόμενα ρατσιστικής και φασιστικής βίας και να μην τρομοκρατείται από μία ομάδα αλητών, που θεωρούν μαγκιά να χτυπάνε, να φοβίζουν, και να κάνουν εγκληματικές επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους!

Καλούμε την Αστυνομία επιτέλους να βρει τους ενόχους! Εκτός και εάν πρέπει να παρέμβει το State Department για την σύλληψη των ενόχων, όπως έγινε για την εύρεση των εμπρηστών της Συναγωγής! (υπενθυμίζουμε ότι ακόμα περιμένουμε να βρουν τους ενόχους του εμπρησμού του Στεκιού).

Δεν μπορεί η Αστυνομία να εφαρμόζει «το γράμμα του νόμου» σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και να εντείνει τις συλλήψεις μεταναστών επειδή «δεν έχουν χαρτιά» με χρήση βίας πολλές φορές και εκεί που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα να μην κάνει τίποτα!

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να αποκαλυφθεί η φρικαλέα φασιστική ιδεολογία!

Να γίνουν εκτενείς συζητήσεις στα σχολεία, να μάθουν τα παιδιά τι ήταν ο Χίτλερ, τι συμβολίζει η σβάστικα, πόσο κακό έκανε στην ανθρωπότητα ο ναζισμός. Γιατί κάποια παιδιά νομίζουν ότι είναι μαγκιά να αυτοαποκαλούνται φασίστες χωρίς να ξέρουν τι είναι ο φασισμός!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν συλλογικά το πρόβλημα, που έχει αυξηθεί σημαντικά τα σχολεία!

Πρέπει η κοινωνία να τους απομονώσει και να αντιδράσει ενωμένη!

Τα Χανιά είναι μια δημοκρατική πόλη και δεν θα ανεχτεί άλλο αυτές τις εγκληματικές ενέργειες!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...